Toonaangevend in de strijd tegen betonstof en slib

Zagen, boren, schuren, slijpen en slopen van beton, baksteen en andere harde bouwmaterialen veroorzaakt stof en slib. En hoe productiever u bent, hoe meer stof er ontstaat. Stof en slib moet veilig en efficiënt worden verwijderd om u en uw team tegen blootstelling aan stof te beschermen, onnodige slijtage van uw apparatuur te verhinderen en de reinigingstijd te minimaliseren.

Als een van 's werelds toonaangevende leveranciers van lichte bouwmachines is Husqvarna perfect in de markt gepositioneerd om de beste totaaloplossingen te bieden voor efficiënt stof- en slibbeheer.
Daarom zijn wij nu bezig met de volledige integratie van een aantal van 's werelds beste apparaten voor stofbestrijding, nat en droog, in ons totale product- en serviceaanbod en de distributie daarvan via ons wereldwijde netwerk.

Met de hoogwaardige Husqvarna-oplossingen die hier worden gepresenteerd, kunnen wij u helpen om op een slimme, veilige en efficiëntere manier om te gaan met uw stof en slib. Van bron tot verwijdering, of u nu natte of droge taken uitvoert. En dit is belangrijk, want elke ademhaling telt.

Aanbevolen werktechnieken voor veiligere en efficiëntere stofbestrijding

Een van de beste manieren om stof te bestrijden is het gebruik van water. Gebruik bij nat doorslijpen/boren zo mogelijk genoeg water om het stof direct bij de bron te binden. Er kan een slurryvanger aan de slurryzuiger worden bevestigd om de werkplek schoon te houden. Als het gebruik van water geen optie is op de werkplek, dan moet de doorslijper/boor worden gebruikt met een ingebouwde stofopvang of een accessoire dat stof rechtstreeks bij de bron afvangt. Dit moet worden aangesloten op een stofafzuiger met HEPA H13 filters en de juiste luchtstroom en capaciteit voor de toepassing.
Gebruik bij het reinigen van het werkterrein een stofzuiger in plaats van een bezem om de vloer te reinigen. Gebruik bij stofzuigen altijd een stofafzuiger voorzien van HEPA H13-filters.
OPMERKING: Standaard/huishoudelijke stofzuigers kunnen geen stofdeeltjes opvangen en mogen niet worden gebruikt voor dit doeleinde.

Aanvullend is het gebruik van een of meer draagbare luchtreinigers/scrubbers, uitgerust met efficiënte HEPA H13-filters, een eenvoudige manier om het niveau van respirabel stof in de lucht verder te reduceren. Voor voldoende bescherming bij intensieve of langdurige blootstelling aan stof moet de gebruiker ook een gezichtsmasker dragen."

De kleinste stofdeeltjes zijn de grootste uitdaging

Stofdeeltjes die op bouwterreinen in de lucht zweven bevatten een aantal verschillende stoffen. Sommige daarvan kunnen bij inademing schadelijk zijn of irriteren, zoals asbestvezels, kristallijn silica (kwarts), schimmel, roet, pcb’s en bepaalde microben. Stof van het doorslijpen of boren in beton, baksteen en soortgelijke bouwmaterialen bevat kwarts dat gevaarlijk is bij inademing van de zeer kleine (respirabele) deeltjes. Deze kunnen diep doordringen in de longen en ernstig letsel veroorzaken.
Ze zijn zo klein dat ze urenlang in de lucht kunnen zweven, onzichtbaar voor het blote oog. Daarom is het noodzakelijk om werkmethoden toe te passen die stof afvangen bij de bron en voorkomen dat het in de lucht belandt. Het gebruik van hoogwaardige professionele apparatuur voor stofbeheersing en persoonlijke-beschermingsapparatuur die zelfs de kleinste kwartsdeeltjes kan opvangen zijn enkele van de beste manieren om stof te beheersen.
Met Husqvarna krijgt u toegang tot ondersteuning, kennis en een breed scala aan krachtige apparatuur en diamantgereedschappen voor bijna elk type werkzaamheden, allemaal beschikbaar op één plek. U krijgt een keuze aan systemen die voor u zijn ontworpen om u te helpen slimmer te werken en elke klus zo snel, efficiënt en winstgevend mogelijk te maken.

Ons complete aanbod omvat ook een volledig geïntegreerde reeks zeer efficiënte apparatuur voor stof- en slibbeheer, zodat u aan de meeste regels en voorschriften kunt voldoen zonder afbreuk te doen aan uw productiviteit.
Door het combineren van onze deskundigheid in betonsnijden, -boren en -slijpen met de meest vooraanstaande technologie in stof- en slibbeheer, heeft Husqvarna de unieke mogelijkheid om u te voorzien van gebruiksvriendelijke oplossingen die continu hoge efficiëntie leveren over een lange tijdspanne. Een efficiëntere behandeling van stof en slib leidt tot een betere manier van werken.

Husqvarna T-serie | 3-fasige HEPA H13-stofafzuigers

De perfecte match voor zware droge taken

De Husqvarna T-line is ontwikkeld voor grootschalige projecten die aanzienlijke stofafzuiging vereisen. De machines zijn geschikt voor lastig te verwerken materialen zoals schuurstof en sloopmateriaal binnen een grote verscheidenheid aan toepassingen. De krachtige motoren leveren een efficiënte luchtstroom voor elk type vloerschuurmachine. Ze kunnen ook worden ingezet als centrale zuiger voor centrale afzuigsystemen op bouwplaatsen.
Het robuuste filtersysteem vangt het stof op in drie afzonderlijke stappen, van de zwaarste tot de fijnste stofdeeltjes, en biedt een grote opvangcapaciteit en een lange levensduur. Individueel geteste en gecertificeerde HEPA H13-filters, die nodig zijn voor het gebruik van het rookaanzuigsysteem, zijn standaard uitgerust. Het Longopac®-systeem maakt eenvoudige en veilige vervanging van de stofzakken mogelijk.
+
+
+
+
+
+
+
+

Husqvarna W-serie | Zeer effectieve slibzuigers

De industriële norm voor natte werkzaamheden

De Husqvarna W-Line-slibzuigers zijn ontworpen voor de zwaarste taken die een slibzuiger aan kan. Waar de meeste vloeistof-/combizuigers alleen water kunnen verwerken, weet de W-Line ook raad met vloeistoffen zoals betonslib, olie en koelmiddelen. De vermaarde kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbare, probleemloze lange levensduur heeft de W-Line de reputatie van een moderne klassieker bezorgd.
Door gebruik te maken van hoogwaardige roestvrijstalen onderdelen, een unieke combinatie van een 3-traps filtersysteem en een slibvlotter met groot volume samen met goed doordachte pompoplossingen, levert de W-Line ononderbroken de hele dag slibafvoer met hoge capaciteit. Daarnaast kan de W-Line ook worden gebruikt om droge stof te verzamelen en worden uitgerust met een optioneel HEPA H13-filter.
+
+
+
+
+
+
+

Husqvarna S-line | Enkelfasige HEPA H13-stofafzuigers

Ononderbroken efficiëntie in alle droge werkzaamheden

De Husqvarna S-Line bestaat uit professionele stofafzuigers die aan strenge eisen voldoen. Deze compacte, lichte machines zijn uitgerust met één, twee of drie krachtige eenfasige elektrische motoren met aparte koeling, die continu de hele dag kunnen draaien. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle bouw-, sloop- en restauratiewerkzaamheden, evenals voor elektrisch gereedschap.
De Jet Pulse-reiniging van het conische hoofdfilter zorgt ervoor dat het stof continu wordt opgevangen gedurende de volledige werkdag. Dankzij het Longopac systeem kunnen de opvangzakken snel en eenvoudig gewisseld worden. Alle machines zijn speciaal ontworpen voor HEPA H13-filters die individueel getest en gecertificeerd zijn. Dit resulteert in een superieure en veiligere stofafvoer, zelfs van fijn schuur- en gipsstof.
+
+
+
+
+
+
+
+

Husqvarna A-serie | Draagbare luchtreinigers

De ideale aanvulling op uw luchtkwaliteitssysteem

De Husqvarna A-Line behoort tot de meest geavanceerde en flexibel inzetbare portable air cleaners op de markt. Ze zijn getest en gecertificeerd voor gebruik als zowel luchtreinigers als luchtafzuigers, waardoor ze de ideale aanvulling zijn op uw stof- en slibbeheerapparatuur en zeer geschikt zijn voor toepassingen waar een goede luchtkwaliteit essentieel is. De Husqvarna A-Line biedt extra veiligheid op de werkplek en ondersteunt in de naleving van wetgeving. Dankzij het compacte ontwerp zijn de machines eenvoudig te verplaatsen en transporteren.
Dankzij het efficiënte filtersysteem en een ontwerp dat perfect is afgestemd op de werking met HEPA H13-filters, leveren deze luchtreinigers superieure luchtkwaliteit - het maakt niet uit of u nu te maken hebt met betonstof, fijn schuurstof of gipsstof. Om gezondheids- en veiligheidsredenen moet het aantal luchtreinigers zo worden berekend dat het gehele luchtvolume op de werkplek ten minste 6 tot 10 keer per uur wordt gefilterd.
+
+
+
+
+
+

Producten

Stofzuigers

Stofafscheiders

Slibafzuigers

Luchtreinigers

Overige

Kopen / Service / Huren
ZOEK EEN DEALER BIJ U IN DE BUURT
Mogelijk moet u zich akkoord verklaren dat de browser uw huidige locatie gebruikt
U kunt uw contracten vinden door de zoekfunctie hierboven te gebruiken of in te zoomen op de kaart.