Soff-Cut® machines en diamant zaagbladen voor het zagen van uitzettingsvoegen in vers gegoten beton of asfalt

Husqvarna Soff-Cut®  zaagmachines zijn ontworpen voor het zagen van krimpnaden meteen na het gieten van betonplaten (of asfalt). Het is een uitstekende manier op het risico op willekeurige en ongecontroleerde scheuren tot een minimum te beperken. Deze scheuren behoren tot de meest kostbare en ernstige problemen waarmee een betonaannemer te maken kan krijgen. De belangrijkste voordelen zijn de hoge productiesnelheid in combinatie met de mogelijkheid om op dezelfde dag te gieten en te zagen. De rechte, ondiepe sneden met een scherpe rand staan garant voor een mooi resultaat.

“Met Soff-Cut® kunt u de krimpvoegen al na één uur na het storten zagen!”


Erik Edvardsson, Global Product Manager van Soff-Cut®

Houd scheuren onder controle met een ondiepe zaagsnede - al na één uur na het storten

Soff-Cut®  voor droog zagen minimaliseert het risico van scheurvorming. Het Soff-Cut®-systeem is de beste manier om scheurvorming te voorkomen door de betonnaden te zagen als onderdeel van het afwerkingsproces. Door versbetonzagen kunt u scheurvorming controleren in gegoten betonplaten met een dikte van minimum 2.5 cm tot maximaal 23 cm dik.

Het probleem

Als beton hydrateert en begint uit te harden, ontstaan er interne spanningen. Het doel bij het onder controle houden van krimpnaden, is de spanningen te laten vrijkomen voordat zij door een willekeurige krimpscheur hun eigen ontsnappingsweg vormen.

De oplossing

Met het Husqvarna Soff-Cut® Ultra Early Entry™ versbeton zaagsysteem worden verbindingen gezaagd in de groene zone - circa binnen de eerste twee uur na het storten van het beton. De Husqvarna Soff-Cut®-technologie is gebaseerd op de combinatie van het Soff-Cut® -blad en de glijplaat. Naast de opwaarts zagende draaibeweging van het blad zorgt de glijplaat voor druk op het oppervlak om afschilferen en splinteren te voorkomen. Soff-Cut® biedt u de mogelijkheid om in de groene zone te zagen als onderdeel van het afwerkingsproces, om zo effectief controle te hebben over krimpscheuren

Versbetonzagen eenvoudig uitgelegd

1. Het systeem is voornamelijk bedoeld voor het maken van Ultra Early Entry™-sneden (krimpnaden)  in vers gegoten beton of asfalt. Alleen het Soff-Cut®-systeem biedt de aannemer de mogelijkheid om naden te zagen wanneer het beton het meest probeert een ontsnappingsweg te zoeken, gedurende de eerste twee uur na voltooiing en vóór het definitieve uitharden.

2. Als het beton gegoten en bewerkt is en begint uit te harden, begint het te hydrateren en wordt interne druk opgebouwd, wat ertoe kan leiden dat het beton ongecontroleerd scheurt.

3. In de tijdspanne voor de beton uithardt, is dé gelegenheid om het beton te zagen vóó het de kans krijgt om de opgebouwde onder de vorm van willekeurige scheuren zelf kwijt te raken. Belangrijk is dus dat de krimpnaden op het goede moment worden gezaagd.
4. Om het zagen in het verse beton te optimaliseren, zijn de Soff-Cut® -zaagmachines uitgerust met een zaagbladgeleider, een anti-kras-glijplaat en een Soff-Cut®-diamantzaagblad. Deze combinatie onderscheidt het Ultra Early Entry™-systeem van andere versbetonzagen. De glijplaat wordt eenvoudig vastgemaakt aan de twee terugverende zuigers aan de onderkant van de zaagbladgeleider.

5. Het unieke ontwerp van de zaagbladgeleider zorgt voor continue druk op het betonoppervlak terwijl het blad zaagt. Zoals voor alle zagen geldt, fluctueert de zaagdiepte aangezien het diamantzaagblad zaagt naar aggregaat. Anders dan de andere zagen zorgt het ontwerp van de pistons van de zaagbladgeleider ervoor dat de glijplaat altijd de juiste druk op het beton handhaaft en zo voor een hoogwaardige zaagsnede zorgt.

6. Door het zagen van krimpnaden in verse beton, wordt scheurvorming voorkomen. Onder de zaagsnede komt de spanning vrij, precies daar waar de aannemer het wil. Zagen in verse beton, zorgt voor een ondiepere zaagsnede, waardoor een grotere aggregaat-vergrendeling tot stand komt  voor een sterkere ondergrond en zo de hoeveelheid benodigd voegvulmiddel wordt geminimaliseerd.

navigationProducts

Producten

Zelf-aangedreven

Duwen

navigationTools

Soff-Cut XL-bladen voor efficiënt en stabiel zagen

Voor versbetonzagen beschikken wij over een assortiment van speciaal ontworpen Soff-Cut®-diamantzaagbladen. De bladen zijn zeer efficiënt, stabiel en praktisch voor gebruik in beton van trapgesteente, hoornsteen, kwarts en kalksteen. Bij elk blad wordt een anti-kras-glijplaat meegeleverd. Zo kunt u op dezelfde dag dat het beton is gestort, al zagen zonder dat het beton afschilfert of splintert.

Goud

Husqvarna diamantgereedschappen ontwikkeld voor professioneel gebruik bij algemene toepassingen. Ze bieden een maximale snelheid en een goede bestendigheid tegen slijtage bij zware slijpwerkzaamheden. Alle Soff-Cut® XL-bladen behoren tot deze kwaliteitsklasse.

0% uitvaltijd, 100% tevredenheid - dat is ons doel

Een hoge productiesnelheid draait niet alleen om de manier van versbetonzagen of de prestaties van de machine. Het gaat ook om de inzetbaarheid. En voor een maximale inzetbaarheid is snelle, deskundige en klantgerichte ondersteuning essentieel. Daarom biedt Husqvarna een wereldwijd servicenetwerk met een sterke lokale aanwezigheid.

Bij onze customer- en servicecenters werkt uiterst deskundig personeel. En wanneer u een diamantgereedschap, nieuwe machines, technische service of deskundig advies nodig hebt, is de service van Husqvarna slechts één telefoontje van u verwijderd.

“We gebruiken Husqvarna-machines vanwege de support”


Joe Johnson, Texas cutting & coring, Austin

navigationAccessories

U wilt machines die uw werk gemakkelijker maken. Deze moeten eenvoudig te laden en te lossen zijn, bestand zijn tegen zware omstandigheden, eenvoudig te installeren en te verwijderen zijn en uiteraard prettig en efficiënt in gebruik zijn. Diamantgereedschappen en machines moeten met elkaar worden gecombineerd en u helpen uw werk snel, efficiënt en rendabel uit te voeren.
Bij Husqvarna richten we ons bij het ontwikkelen van producten niet alleen op brute kracht. We zien de gebruiker, de machine en het diamantgereedschap als één geheel, en zoeken naar een optimale balans tussen kracht en bruikbaarheid. Het minimaliseren van de installatietijd betekent altijd het maximaliseren van de productieve tijd.

navigationWheretobuy

Kopen / Service / Huren
ZOEK EEN DEALER BIJ U IN DE BUURT
Mogelijk moet u zich akkoord verklaren dat de browser uw huidige locatie gebruikt
U kunt uw contracten vinden door de zoekfunctie hierboven te gebruiken of in te zoomen op de kaart.