Husqvarna diamantkabels, diamantzaagbladen, boorbits en schuursegmenten

Steen, beton en staal zijn een aantal van de hardste bouwmaterialen die we kennen. Om met maximale precisie door deze materialen te kunnen zagen, hebt u nog iets harders nodig – een diamantzaagblad of diamantboor van Husqvarna, 's werelds toonaangevende fabrikant.

Een diamantgereedschap van Husqvarna is altijd een veilige keuze. Wij leveren per jaar meer dan negen miljoen diamantgereedschappen – zaagbladen, boorbits, kabels en schuursegmenten – aan gespecialiseerde gebruikers, algemene aannemers, vakmensen en machineverhuurbedrijven over de hele wereld.

Het is echter moeilijk om de kwaliteit en prestaties van een diamantgereedschap te beoordelen door er gewoon naar te kijken. En er zijn vele gereedschappen, namen en merken om uit te kiezen, waardoor het moeilijk wordt om te weten welk gereedschap u moet kiezen voor een bepaalde klus.

Diamantgereedschappen voor elke toepassing

Bent u specialist op het gebied van betonzagen en voltijds bezig met zaag- en boorwerkzaamheden, dan hebt u andere eisen voor diamantgereedschappen dan bijvoorbeeld een bestrater of buizenlegger die slechts occasioneel een zaag- of booruitrusting gebruikt. Om u te helpen het beste gereedschap te vinden voor uw werk, biedt Husqvarna diamantgereedschappen volgens drie verschillende specificaties: Goud, Zilver en Brons.

"De diamantgereedschappen van Husqvarna worden steeds beter. -En met name het assortiment zaagbladen ontwikkeld voor hoge performantie of grote zaagsnelheid."


Gilles Poulet, CMO, Grenoble Frankrijk

Goud

Husqvarna Elite-Cut bladen, Elite-Drill kernboorbits en Elite-Grind slijpsegmenten zijn diamantgereedschappen voor gespecialiseerde aannemers. Ontwikkeld voor intensief professioneel gebruik in gespecialiseerde toepassingen. Met een maximumsnelheid en goede bestendigheid tegen slijtage bij zware zaag- en boorwerkzaamheden.

Zilver

Husqvarna Vari-Cut bladen, Vari-Drill kernboorbits en Vari-Grind slijpsegmenten zijn diamantgereedschappen voor algemene aannemers. Ontwikkeld voor professioneel gebruik in algemene toepassingen. Met een hoge snelheid en goede bestendigheid tegen slijtage bij alle zaag- en boorwerkzaamheden.

Brons

Husqvarna Tacti-Cut bladen, Tacti-Drill kernboorbits en Tacti-Grind slijpsegmenten zijn diamantgereedschappen voor incidentele gebruikers. Voor een goede prijs-prestatieverhouding voor algemene zaag- en boortoepassingen.

Eén serie bladen om alles te zagen, van buizen tot beschermende tegels

Vari-Cut is een premium diamantzaagbladserie die is ontworpen om door bijna alles heen te zagen waar een aannemer tijdens een werkdag mee in aanraking komt. U zaagt even eenvoudig door buizen en stalen betonwapening als door bakstenen, blokken en betonnen platen. Bij de ontwikkeling van Vari-Cut hebben we al onze zaagkennis toegepast, zodat u maximale zaagwaar voor uw geld krijgt. Husqvarna Vari-Cut bladen zijn de ideale keus voor algemene toepassingen voor zagen met de hand, vloerzagen en tafelzagen.

“Een verbeterde zaagsnelheid en levensduur van de bladen voor een aankoopprijs die maar een beetje hoger ligt, hebben hun waarde aan onze klanten bewezen. De Vari-Cut bladen waren een geweldige toevoeging aan onze productmix en hebben bewezen dat waarde belangrijker kan zijn dan kostprijs.”


Craig Macfarlane Jr., Clayton Block Company

Diamantgereedschappen voor alle bouwtoepassingen

Hoe diamantgereedschappen werken

Diamantgereedschappen "snijden" niet echt als een mes – ze slijpen. Gedurende het zaagproces worden individuele diamantkristallen blootgelegd aan de buitenste rand en kanten van de diamantsegmenten of rand. Deze aan de oppervlak blootliggende diamanten doen het slijpwerk. De metalen "matrix" vergrendelt elke diamant op zijn plaats. Gesleept achter elke blootliggende diamant bevindt zich een "verbindingsstaart" die de diamant ondersteunt.

Aan het oppervlak blootliggende diamanten kerven het materiaal en slijpen het tot een fijn poeder. Ingebedde diamanten blijven onder het oppervlak. De blootliggende diamanten barsten of breken als ze snijden en breken zo in nog kleinere stukjes. Harde, volle materialen zorgen ervoor dat de diamanten nog sneller breken.

Het materiaal laat door schuren ook de metaalmatrix wegslijten. Sterk schurende materialen zorgen ervoor dat de matrix sneller slijt en zo nieuwe lagen van blootliggende diamanten de kans geeft om verder te gaan met snijden. Dit voortdurende slijp- en slijtproces gaat door totdat het blad "versleten" is. Soms blijft er een klein, onbruikbaar deel van de segmenten of rand zitten.

Rendabele opzetstukken

1. Voor u begint

Beslis wat voor u het belangrijkste is: de prijs van het gereedschap of de prijs per zaagsnede. Voor kleinere werkzaamheden of voor incidenteel gebruik is een goedkoop gereedschap een goede optie. Voor grotere werkzaamheden of regelmatig gebruik is een duurder gereedschap uiteindelijk goedkoper in gebruik, omdat het de laagste prijs per zaagsnede oplevert.

Voor echt grote werkzaamheden is de laagst mogelijke zaagprijs (prijs per meter) gewoonlijk veel belangrijker dan de prijs van het gereedschap. Husqvarna beschikt over een klasseringssysteem om u te helpen bij het vaststellen van de verschillende prestatieniveaus van de gereedschappen.

2. Ken het model en het vermogen van uw uitrusting

Gaat u een doorslijpmachine gebruiken met 5 pk of een platte zaag van 70 pk? Het antwoord is van grote invloed op de keuze van het blad. De afmeting van het blad, of u een nat of droog blad kunt gebruiken en het benodigde toerental om het blad te draaien, hangt allemaal af van de uitrusting.

3. Controleer goed wat u zaagt

Een correcte identificatie van het te zagen materiaal is de belangrijkste factor voor de keuze van een blad. Het heeft een directe invloed op de zaagsnelheid en de levensduur van het blad. Wanneer u weet met wat voor materiaal u te maken heeft, helpen onze diamantgereedschap-adviestabellen u het juiste gereedschap te vinden.

De meeste Husqvarna bladen zagen verschillende materialen. Voor een maximale prestatie (zaagsnelheid en levensduur) moet het blad zo nauwkeurig mogelijk op het materiaal worden afgestemd. In het algemeen geldt dat het materiaal dat het vaakst wordt gezaagd bepalend is, of anders het materiaal waarvoor een topprestatie van het blad het belangrijkste is.

4. Kiezen uit nat of droog zagen

Kiezen uit nat of droog kan een kwestie zijn van gebruikersvoorkeur of een vereiste van het werk. Nat zagen verkrijgt doorgaans de voorkeur omdat u dieper kunt zagen als u water als koelmiddel gebruikt. Voor tegel- en tafelzagen kunnen zowel nat- als droogzaagbladen worden gebruikt. Voor doorslijpmachines zijn droogzaagbladen populairder, maar deze worden vaak nat gebruikt om stof onder controle te houden. Natzaagbladen MOETEN met water worden gebruikt. Droogzaagbladen kunnen ZOWEL droog ALS nat worden gebruikt, afhankelijk van de klus en de uitrusting.
Voor een professionele aannemer zijn een grote beschikbaarheid en snelle levering vaak kritieke succesfactoren. Als u dringend een diamantgereedschap of geschikt advies nodig hebt, kunt u altijd bellen naar uw dichtstbijzijnde Husqvarna Service Center.

Hier werkt deskundig en toegewijd personeel dat bekend is met uw bedrijfstak en uw specifieke omstandigheden begrijpt. Vele van onze medewerkers zijn zelf professionele aannemers geweest en vinden het fijn om te werken als praktische consultants. Hun ervaring, kennis van de sector, productkennis en servicegerichtheid betekenen een uitstekende ondersteuning voor u.
Het gereedschap of apparaat dat u nodig hebt, is gewoonlijk op voorraad voor onmiddellijke levering. Er is ook een volledige werkplaats die zowel uw uitrusting onderhoudt, uw gereedschappen nakijkt of een diamantgereedschap op maat maakt indien u speciale wensen hebt.
Kopen / Service / Huren
ZOEK EEN DEALER BIJ U IN DE BUURT
Mogelijk moet u zich akkoord verklaren dat de browser uw huidige locatie gebruikt
U kunt uw contracten vinden door de zoekfunctie hierboven te gebruiken of in te zoomen op de kaart.